Mama Vita Utrecht

Eens per maand komen in Utrecht moeders van kinderen met een vorm van autisme bij elkaar. Om hun verhaal te delen, elkaar tips te geven en te leren over hoe zij als moeder goed met hun situatie kunnen omgaan. Van moeders voor moeders (dus geen deskundigen!). De moeders hebben kinderen in alle leeftijden en met zeer uiteenlopende uitdagingen. Kinderen nog op regulier of speciaal basis-of voortgezet onderwijs, jongeren die overstappen naar vervolgonderwijs op alle niveaus en kinderen die aan een hbo of universiteit gaan studeren. Alle moeders hebben begeleidingsvragen. Hoe pak je het aan? Wat heb je zelf nodig aan kennis, ervaring en inzichten om je rol als vitale en vaak pittig belaste moeder goed te kunnen invullen? Mama Vita Utrecht is van en voor de moeders. 

Programma

Soms wordt een bijeenkomst gecombineerd met een spreker, soms met een creatieve workshop. 

Over het algemeen verloopt een bijeenkomst als volgt (afwijkingen kunnen natuurlijk voorkomen):
- inloop
- rondje (ieder vertelt, steun en tips voor elkaar)
- pauze
- spreker of workshop
- afronding

Wanneer: afwisselend op zaterdagochtend vanaf 9:30 of een doordeweekse avond vanaf 19:30
Hoe aanmelden: meld je aan via utrecht@mamavita.nl
Wat kost het: de eerste keer ben je gratis welkom, daarna vraagt Mama Vita of je ‘vriendin’ wil worden voor € 30,- per jaar; als vriendin krijg je ook toegang tot de geheime Facebookgroep van en voor deze moeders
Waar: meestal in Buurtcentrum Bij de Buren, Eerste Oosterparklaan 76, Utrecht

Wil je uitnodigingen en het concept programma ontvangen, of gewoon een keer proberen? Mail dan naar utrecht@mamavita.nl.

Mama Vita Utrecht heeft ook een Twitter account: https://twitter.com/mamavita_030

Andere regio's

Er zijn ook Mama Vita groepen in bijvoorbeeld Hilversum en Alphen a/d Rijn, die vergelijkbare activiteiten hebben. Zie de agenda van Stichting Mama Vita.
Elk jaar is er in juni een landelijke Mama Vita dag (die meestal in de buurt van Utrecht wordt gehouden).