Nieuws‎ > ‎

Help jij mee aandacht te vragen voor passend onderwijs vanuit autisme bekeken?

Geplaatst 19 mei 2016 11:34 door AutiPassend Onderwijs Utrecht   [ 11 jul. 2018 11:16 bijgewerkt ]

Overhandig zelf het Vanuit autisme bekeken onderwijsrapport op jouw (oude) school (of aan een andere organisatie die met onderwijs te maken heeft) 

Het onderwijs is nog niet passend voor alle leerlingen. Dat wordt zeker duidelijk als je vanuit autisme kijkt. Wat moet er nog gebeuren om ieder kind een passende leerplek te kunnen bieden? Vanuit autisme bekeken verzamelde en analyseerde casuïstiek rondom passend onderwijs voor kinderen met autisme, in samenwerking met onder andere de regio’s Leiden en Zutphen. 

Op 13 juni 2016 publiceert Vanuit autisme bekeken het rapport Onderwijs vanuit autisme bekeken – Samen bouwen aan een kansrijke toekomst. Wil jij het rapport overhandigen aan jouw (oude) school of een andere organisatie die betrokken is bij het onderwijs?

Meld je aan voor overhandiging via de site van Vanuit autisme bekeken! Daar kun je ook zien voor welke scholen/organisaties zich al iemand aangemeld heeft. Laten we zorgen dat elke middelbare school in de regio Utrecht zo'n rapport krijgt! Bekijk ook: Overhandigen onderwijsrapport: zo werkt het.

Evenement 22 juni

Woensdagmiddag 22 juni presenteert Vanuit autisme bekeken de aanbevelingen en tips uit het onderwijsrapport in Utrecht.
"Laat je inspireren door lessen uit de praktijk en ervaringen van kinderen met autisme, en werk samen met je eigen regiopartners aan gezamenlijke plannen."

Magazine en checklist

Om alvast in de stemming te komen kun je het inspirerende Magazine "Vanuit autisme bekeken" lezen of de Nieuwe checklist autismevriendelijke school.