'Je wil je kind beschermen tegen schadelijke invloeden maar verwacht niet dat die van leerkrachten of schooldirecteuren zouden komen'

Geplaatst 12 mei 2015 12:21 door AutiPassend Onderwijs Utrecht   [ 8 nov. 2020 02:39 bijgewerkt ]
Op de site van iQ Coaches staat een mooi Interview met Suzanne Boomsma (bestuursvoorzitter van onze stichting). 

Hierin licht ze toe waarom mensen met autisme haar zo nauw aan het hart liggen, de ervaringen met haar zoon met autisme binnen het (Utrechtse) onderwijs, haar werkzaamheden voor de werkgroep Vanuit Autisme Bekeken, tips voor ouders en nog veel meer!

Opvallende citaten:
  • En ik merk in de omgang [met mensen met autisme] dat zij me confronteren door hun manier van denken en doen, maar dat dit juist ook zo waardevol is. Het vraagt van mij dat ik verdraagzamer wordt, meer nadenk voor dat ik reageer.
  • Je hebt een instinct als moeder om je kind te beschermen tegen schadelijke invloeden maar ik had niet verwacht dat die van leerkrachten of schooldirecteuren zouden komen.
  • [...] in het verleden heb ik in heel wat zorgadviesteams gezeten waar 90% van de deelnemers mijn kind niet eens kenden, alleen uit een dossier en dat ik het gevoel had als enige voor het belang van mijn kind op te komen.
  • Je moet met al die veranderingen in het onderwijs en de jeugdhulp en de willekeur die daardoor ontstaat, als ouder zo "bureaucratischvaardig" zijn [...]
  • [... over wat er nodig is voor passend onderwijs aan slimme kinderen met autisme...] Daar heeft niet iedereen zin in. En dat hoeft ook niet. Maar geef dan de leerkrachten, docenten, begeleiders, directeuren die dat wel willen, ook de ruimte.