Nieuws‎ > ‎

Ouders geven samen huiswerkbegeleiding voor kinderen met autisme in Houten

Geplaatst 28 jun. 2015 13:49 door AutiPassend Onderwijs Utrecht   [ 26 aug. 2015 11:05 bijgewerkt ]
In Houten is vanaf eind augustus 2015 nog plek voor 2 kinderen bij Topklasse: huiswerkbegeleiding door een poule van ouders. Ouders helpen elkaar door hun eigen kind en een ander kind met autisme te begeleiden met het huiswerk van de middelbare school. Ze werken met een klein groepje van hoogstens 6 kinderen, op maandag en woensdag van 15:30-17:00 uur. Zoals de initiatiefneemster Mirjam Kuiper zegt: "Iedereen zet zich in en niemand verdient er wat aan behalve een stevige basis voor een stel kinderen en hun ouders." Er wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd.

Aanpak

De bedoeling is om ruimte en rust voor het huiswerk te bieden en ook een plek om je even te kunnen ontspannen. Dus een luisterend oor of even iets actiefs doen en daarna aan de slag. De ouders hebben steun aan elkaar door de dingen waar ze tegenaan lopen samen te bespreken. Ook een positief klimaat is belangrijk: belonen als het kind een 6 of 7 heeft voor een vak dat het moeilijk vindt. Veiligheid en regelmaat staan hoog in het vaandel.

Je hoeft niet in Houten te wonen om mee te kunnen doen, als je bereid bent om één dag in de week 2 uur te komen om huiswerk te gaan begeleiden en je kind kan 3 keer per week komen, dan ben je welkom (na een intake met Mirjam Kuiper, contactgegevens zie hieronder).

Elke maandag en woensdag komt dus van 15.30-17.00 een groepje van maximaal 6 kinderen bij elkaar, met per 2 kinderen 1 ouder als huiswerkbegeleider.

Een mooi initiatief, dat inspiratie biedt voor anderen! Zoek een gratis lokaal en zoek andere ouders en help elkaar!

Vakinhoudelijke hulp gezocht

Welke (voormalig) docent vindt het leuk dit groepje kinderen te helpen? Niet alle ouders zijn even goed in elk vak, wat extra hulp daarbij zou welkom zijn. Voor kinderen met autisme is het belangrijk dat er niet te veel wisselingen zijn, daarom wordt gevraagd of je je voor een bepaalde periode wil vastleggen. Ben je bereid om minimaal 1 x per week te komen voor een periode van 4-6 weken (bijvoorbeeld tussen twee vakanties)? Neem contact op met Mirjam Kuiper om kennis te maken (contactgegevens zie hieronder).

Praktische info

Wanneer: 15.30-17.00 op maandag en woensdag in schoolweken, vanaf maandag 31 augustus 2015
Waar: De KrachtFabriek, Putterhaag 2 in Houten, 5 minuten lopen van het station
Wie: kinderen die elke week 2x per week willen komen om serieus aan hun huiswerk te werken, met ouders die elke week 1x per week willen begeleiden
of vakleerkrachten die voor een periode van 4-6 weken minimaal 1x per week willen komen helpen
Kosten: kleine onkostenvergoeding
Aanmelden: neem contact op met Mirjam Kuiper (zie hieronder), na een kennismakingsgesprek beslist zij of je mee kan doen
Regels: Bij moeilijk gedrag krijgt het kind eerst een waarschuwing, de tweede keer een time-out, en de derde keer moeten de ouders hem of haar komen ophalen.

Meer informatie: zie de Facebook-community Topklasse of mail of bel:

Mirjam Kuiper
tel. 06-47094442