Nieuws‎ > ‎

Stadstafels voortgezet onderwijs

Geplaatst 25 okt. 2014 07:12 door AutiPassend Onderwijs Utrecht   [ 9 nov. 2014 12:01 bijgewerkt ]

foto van mensen aan tafel in gesprek bij stadstafel van 1 oktoberDe gemeente Utrecht organiseert twee stadstafels (ook wel stadsgesprekken genoemd) over het Voortgezet Onderwijs: iedereen kon zich aanmelden om mee te praten over hoe de 1,2 miljoen voor voortgezet onderwijs in de gemeente besteed zou moeten worden. 

Woensdag 1 oktober ging de Stadstafel over de onderwijsprofessional. Stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht discussieerde mee. Bekijk ons eigen overzicht van alle ideeën die verzameld zijn voor de onderwijsprofessional en het fotoverslag van de gemeente Utrecht.

Jeroen Kreijkamp, wethouder Onderwijs en Economische Zaken gelooft in het concept van stadsgesprekken om samen met de stad beleid te maken. In een nieuwsbericht van de gemeente zegt hij: “Bij het eerste gesprek op 1 oktober waren we al blij verrast met het aantal van 75 deelnemers. Voor 29 oktober hebben zich al bijna 100 mensen aangemeld! Daar moeten toch goede ideeën bijzitten!”

Onze stichting was ook aanwezig op woensdag 29 oktober bij de Stadstafel over innovatie in het onderwijs en leerlingen laten excelleren, zie het nieuwsbericht Concrete aanpak thuiszitters, meer persoonlijke aandacht en portfolio ipv diploma zijn grootste wensen bij 2e stadstafel Voortgezet Onderwijs.