Vermeldingen van AutiPassend Onderwijs Utrecht in de media

Juli 2018

Laat kinderen met autisme niet thuiszitten - De Volkskrant, 2 juli 2018

Juni 2018

Enkele artikelen naar aanleiding van een actie van Vanuit autisme bekeken om 4000 schriften aan te bieden op de dag van het Tweede Kamerdebat over Passend Onderwijs:
Eerste Hulp bij Thuiszitten: 4000 kinderen met autisme zitten gedwongen thuis - EenVandaag, 28 juni 2018
Duizenden kinderen met autisme zitten gedwongen thuis - Zembla, 29 juni 2018

September 2015

In de Telegraaf van 3 september 2015 werd Stichting AutiPassend Onderwijs Vermeld bij het artikel Scholen negeren massaal zorgplicht, schrijnende voorbeelden uit Utrecht.


Februari 2015

In het AD (regio Utrecht) van 11 februari 2015 stond een artikel "Vwo-klas voor slimme autisten", over het nieuws dat onze stichting op 19 januari 2015 bekend maakte: Mooie kans als nu groep 8: speciaal onderwijs voor autisme in Bilthoven start met vwo.

Een vergelijkbaar bericht verscheen op 10 februari 2015 in De Telegraaf: "Vwo voor autisten", zonder de link te leggen met onze stichting.

Al sinds 2012 pleit onze stichting voor uitbreiding van de havo/vwo-mogelijkheden voor kinderen met autisme op twee gebieden: enerzijds meer speciale onderwijsvormen op reguliere havo/vwo-scholen in Utrecht, en anderzijds het bieden van havo & vwo op een speciale school voor kinderen met autisme in Utrecht (zie ook onze petitie van 2013). Met de komst van vwo op de Berg en Boschschool wordt nu tegemoetgekomen aan onze tweede wens, daar zijn wij blij mee!

November 2014

Suzanne Boomsma, bestuursvoorzitter van onze Stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht en moeder van een thuiszitter, schreef een reactie bij een artikel op Binnenlands Bestuur. Zij geeft daarin zo scherp weer waar de systeemfouten in het onderwijs zitten dat we haar reactie (door Suzanne iets verbeterd) ook op onze site plaatsten onder Systeemfouten in ons onderwijs, een reactie op het artikel in Binnenlands Bestuur "Oproep doorbraak thuiszitters"

September 2014

In Trouw stond op 6 september 2014 het artikel "Knokken om hoogbegaafd kind door vwo te loodsen "Knokken om hoogbegaafd kind door vwo te loodsen" over ons bestuurslid Monique van Eijkelenburg en haar zoon Robin. Dyslectisch, autistisch, en toch in zes jaar het vwo doorlopen? Robin is het gelukt. Hij kan met zijn bètaknobbel nu wis- en natuurkunde studeren. Maar zonder zijn moeder was het nooit zover gekomen. Scholen weten niet wat ze met deze a-typische kinderen aanmoeten.

Juli 2014

Suzanne Boomsma van AutiPassend Onderwijs Utrecht en Ouderkracht voor 't Kind werd geïnterviewd door het NOS Journaal op 2 juli 2014. Naast Suzanne komen ook Hans van Houten (passend onderwijs / leerling makelaar), Sander Dekker (staatssecretaris van Onderwijs) en Loes Ypma (lid Tweede Kamer PvdA) aan het woord.
screenshot van de NOS-reportage(er is ook een verkorte versie)

Silvie van Warmerdam blogt hierover en over het kamerdebat over Passend Onderwijs dat de volgende dag gehouden werd:

Januari 2014

Begin 2014 werd de Stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht een aantal keren genoemd in de media (zie ook onze pagina Stad & Land College over onze droom voor een nieuwe school):
Kop van NRC-artikel Voor slimme autisten is geen plek te vinden

RTV Utrecht heeft op 3 januari 2014 een radio-interview met onze bestuursvoorzitter Suzanne Boomsma uitgezonden: Utrechtse ouders willen school voor kinderen met autisme

Andere media volgden: DUIC, Leefwijzer , GGZnieuws.nl, autism-site.

De kop en de foto van het Metro-artikel
Op 24 januari 2014 volgde een artikel in dagblad Metro: Ouders van slim kind met autisme willen eigen school - Een groep ouders van slimme kinderen met autisme in Utrecht wil zo snel mogelijk een eigen school. Hun kinderen vallen in deze stad vaak buiten de boot, zeggen ze.


Op 29 januari 2014 interviewde Rob Oudkerk ons op Radio 1, in de bus van het programma "1 Op Straat" die op dat moment in Utrecht stond. Er is een video-opname van gemaakt (het interview duurt 25 minuten).


November 2013

Onze bestuursvoorzitter Suzanne Boomsma is een van de 3 winnaars in de categorie Vrijwilligers van de Vrijwilligersprijs Utrecht 2013
Ze kreeg dit voor haar tomeloze inzet voor kinderen met autisme in Utrecht via onze stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht en voor Jim & Co (vrijetijdsbesteding voor kwetsbare kinderen in Utrecht).

De jury zegt over haar:
"Suzanne Boomsma is door haar constante inzet en ambitie een echte expert vrijwilliger, met een vernieuwende werkwijze waarmee zij ook de samenleving (her)structureert."

Mede-initiatiefneemster van AutiPassend Onderwijs Utrecht, Sandra Muller, zegt over haar:
"Suzanne is de drijvende kracht achter onze stichting. Ze zit vol enthousiasme en goede ideeën. Ze laat zich niet door obstakels uit het veld slaan, ze zoekt dan gewoon een andere manier om het doel te bereiken! Deze prijs is dan ook zeer verdiend. Dankjewel Suzanne!"