Juli 2015: PvdA Utrecht stelt vragen over aantal thuiszitters zonder onderwijs

Geplaatst 2 sep. 2015 14:36 door AutiPassend Onderwijs Utrecht   [ 5 sep. 2015 02:29 bijgewerkt ]
Gadiza Bouazani (PvdA Utrecht) heeft in juli 2015 schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder Onderwijs over het aantal leerlingen zonder onderwijs in het schooljaar 2014/2015 in de gemeente Utrecht, nadat de wethouder haar eerder verteld had dat er in Utrecht maar 40 thuiszitters waren.

Ze vraagt om opheldering over de categorie van thuiszitters waaronder deze 40 kinderen vallen, en over hoeveel kinderen onder de andere categorieën van thuiszitters vallen. Zie ook onze uitleg van Verschillende definities van thuiszitters.

Wij hebben al eerder gepubliceerd dat in het schooljaar 2013/2014 het aantal thuiszitters in Utrecht flink gestegen is, tenminste, als je de brede definitie van thuiszitters hanteert. De schoolbesturen kijken alleen naar thuiszitters die ingeschreven zijn op een school. Wij zien echter een tendens dat steeds meer leerlingen niet ingeschreven staan op een school of een vrijstelling van de leerplicht krijgen omdat ze niet in staat zouden zijn naar school te gaan. Zou dat iets te maken kunnen hebben met onvoldoende aanpassingen in de scholen voor deze leerlingen?

We zijn dan ook heel benieuwd naar de antwoorden op deze schriftelijke vragen.

Zie ook onze pagina Gemeentelijke politiek voor een samenvatting van ander relevant nieuws uit de gemeente Utrecht.